Art_Venture_D6
boeg_venture_s3
Great_expectations_s
tafel_s
oesters_s
Wie zijn wij?

Elise en Carolien ontmoeten elkaar in een atelier gebouw, waar Elise nieuwe recepten uitteste en Carolien aan nieuwe schilderijen werkte.

Ze herkenden elkaars passie voor kwaliteit en het creëeren van unieke momenten. Ze besloten elkaars krachten te bundelen en samen iets heel bijzonders neer te zetten.

E L I S E  C A L K O E N

Ik ben Elise Calkoen, alias 'Lady Turkey'. Ik ben chef-kok en organisator van kleine evenementen waarbij eten aan een lange tafel een verbindende rol speelt. Misschien heb je wel eens gehoord van de Bunkeravonden (heerlijk dineren op ongebruiklijke locaties) in Den Haag? Ook heb ik veel ervaring opgedaan in Amsterdam bij onder meer Kaagman & Kortekaas (onderweg naar een Michelin- ster ;), Eat your Heart Out, Lab 111 en niet te vergeten, een van mijn hoogtepunten; mijn participatie aan Masterchef in 2014.

Mijn stijl is Internationaal; Duurzame producten met een smakelijk uitstapje naar het buitenland, de technieken van Europa met de verdieping van de smaken en puurheid van Azië. Groenten en gezond koken zijn voor mij erg belangrijk. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe smaakexplosies en originele combinaties en naar een plek waar al mijn kwaliteiten het beste tot hun recht kunnen komen.

Ik vind het belangrijk dat alles klopt, je kan met aankleding sfeer creëren en op een gevoel inspelen. Het bord, de bloemen en de muziek, licht en (tijdens het White Balls Spectacle bovenal) Kunst! alles heeft invloed.

White Balls Spectacle
Data:
NDSM werf 8+9+10 nov. 2019
Lokatie:
NDSM werf Amsterdam,
aan de pier naast Pllek
Prijs:
68,50€
* inclusief 1 drankje per gang
Wat gaat er gebeuren?
White Balls Spectacle is een expositie met een 5 gangen diner aan boord van een schip waarbij de zintuigen worden geprikkeld.
 
Independent Chef Elise Calkoen (Lady Turkey) & kunstenares Carolien Wissing hebben speciaal voor dit weekeind een indrukwekkende kunstexpositie samengesteld en een lange tafel voor je gedekt op de voormalige deep- sea trawler de 'Venture'
 
We bieden je een reis aan vol smaakvolle kunst.
Ga je mee op deze ontdekkingstocht op het water?
C A R O L I E N  W I S S I N G

Ik ben Carolien Wissing, kunstenares en organisator van kunstprojecten en exposities.

Mijn werk werd oa aangekocht door het Amsterdam museum, Gsus Industries, Benetton Group, de Key woningcorporatie, NIOD, RWS en maakt deel uit van diverse privé collecties in Nederland en Amerika. Ik organiseerde oa eerdere Art Venture edities tijdens het 'Over het IJ Festival' en Art Rotterdam. Hierbij stond telkens de beleving van de kunst centraal. Hoe een schilderij gezien en beleefd wordt is enorm afhankelijk van de plek en sfeer. Ik vind het interessant om te kijken of individuele kunstwerken samen een groter verhaal kunnen vertellen of een richting aan kunnen geven waarin de bezoeker zelf op zoek kan gaan en verdieping kan vinden.

 

Mijn schilderonderwerpen vond ik aanvankelijk in de gebouwde omgeving maar verschoven de afgelopen jaren van de periferie van de stad naar de natuur. Schilderen is voor mij het definiëren van een voelbaar maar onzichtbaar aanwezige tendens. Deze tendens is vaak persoonlijk en tegelijkertijd generiek. Op dit moment schilder ik vooral natuur onderwerpen. Ik laat de schoonheid zien maar voeg ook vervreemdende elementen toe. Ik wil laten zien en ervaren hoe we heen en weer geslingerd worden tussen natuurlijke krachten en onze eigen krachten en beperkingen. Deze krachten zullen ook een grote rol spelen tijdens de White Balls Spectacle.. durf je het aan? Geen zorgen, het wordt niet (te) gevaarlijk ;-)